hundarna

Alla inlägg under juni 2007

Av marita petersson - 15 juni 2007 22:59


jag har gjort ett enkelt hinder till.

Så nu är två hinder avklarade, de tycker det är jätteroligt att hoppa.

Av marita petersson - 14 juni 2007 21:24


Idag har vi varit på skolavslutning. Daniel har slutat 9:an och Elin 6:an, så nu väntar ett långt skönt sommarlov för dom.


När vi kom hem åt vi god smörgåstårta och jordgubbstårta.


Hundarna är så roliga när vi kommer hem. Rosa tar en leksak som hon springer iväg med, Clara ska upp i ansiktet och slicka och vill bli kramad och omklappad, Keno skäller lite på oss, Anja hinner  knappast hälsa för hon vill ut och springa så hon går genast till dörren och Zelda prat-ylar och svansar runt benen på oss en lång stund.

Av marita petersson - 11 juni 2007 08:52


Igår var vi på hundutställningen i Lilla Edet. Det var jätteroligt att se alla Finska Lapphundar. Det var oerhört varmt och man letade skugga, men det var varmt även där.

Domare var Hans-Åke Sperne.

Zelda fick en 2:a men kritiken var bra.


Så här sa domaren om Zelda:


En ännu lättbygd tik, med feminint huvud som ska utvecklas rejält. Utmärkt pigment. Korrekt bett. Vacker ögonfärg. Något framskjuten skuldra. Mycket välformad bröstkorg, mycket bra täckhårskvalitet. Rör sig med ngt välvdt ländparti, men ganska balanserad från sidan. Ännu något instabil i front, trevligt temperament. Välvisad.


Zeldas mormor Elsa blev Bir. GRATTIS!


Vi stannade på hemvägen så hon fick bada och svalka sig lite.


När vi kom hem väntade alla de andra hundarna och ville leka. Rosa sprang med bollen efter mig hela kvällen och ville leka. Clara ville bara gosa och Anja som löper ville bara vara ute och skälla ( hon blir lite skällig när hon löper). Keno skällde lite på oss när vi kom hem , som han brukar göra. Precis som han ville säga:   -Vad har ni varit hela dagen när inte jag fick följa med.


Av marita petersson - 7 juni 2007 13:36


Jag har tänkt länge att jag ska knåpa ihop några agilityhinder. Inget avancerat utan mer som en aktivitetsbana. Jag kan ju inget om agility så vi ska mest ha den för aktivering och ha roligt.

 Nu har vi ju så många hundar så det är smidigt att ha lite aktivering för hundarna på hemmaplan.

Jag tänkte att om jag skriver det i dagboken så blir det nog av. För min del är det så lätt att det inte blir av annars, det är så mycket annat som kommer ivägen. Men jag ska ha det som mål i sommar att få ihop några enkla hinder.

Jag har letat lite på internet men hittar bara sådana som ser lite klena ut, om nån har några förslag får ni gärna medela mig.


Ha en bra dag!


Nu har jag faktiskt fått ihop det första hindret, alltid en början.

Alla hundarna stod på kö för att hoppa och sen få godis.


Av marita petersson - 6 juni 2007 13:46


Idag har vi varit i Värnamo på en utställning. Vi hade med Anja.

Det var ett fint område och vi hade mysigt men oerhört varmt och kvavt. Eftersom Anja hade börjat löpa så var hon helt plötsligt väldigt irriterad på att det var hundar som ville komma nära henne. De tyckte väl att hon luktade gott, så vi köpte lite koppel och tuggben och fikade lite och sen åkte vi hem .  Det var i alla fall en trevlig utflykt.


Vi köpte varsin Sverigebakelse på hemvägen, det är ju Sveriges nationaldag idag och det måste man ju fira.


Ha en trevlig nationaldag.

Anja och HansOve.


Jag och en utslagen Anja. Det var varmt idag.

Av marita petersson - 5 juni 2007 22:41



Välkomna till min nya dagbok!

Jag kommer att fortsätta skriva dagboken här istället för på min hemsida, det jag skriver mest om är våra hundar Keno, Clara, Anja, Rosa och Zelda, men även lite om vad vi hittar på.


Idag har det varit sommarvärme, lite för varmt för hundarna som helst legat i skuggan. Anja har precis börjat löpa och hon blir lite uppjagad och skäller och ska kolla på allt och går med nosen högt i vädret och ska fånga alla dofter. Hon gör bara så när hon löper.

Keno är en riktig grodjägare, varje kväll letar han upp grodor eller paddor som han studerar och tar tassen på. Idag räddade jag två som han inte hunnit ha ihjäl. Dom är ju lite giftiga så de första gångerna kom han in med en massa skum i och runt munnen, jag tror han har lärt sig att akta sig nu och inte smaka på dom. Tur han inte kommit på att leta orm, det vore värre.


Zelda ligger och sover i soffan just nu, hon följer mig hela tiden och vill vara nära och se var jag är. Clara ligger vid mina fötter och Anja sover också inne vid tv:n. Keno och Rosa  har fortfarande inte kommit in för kvällen. Jag tror att de tycker om när det blivit lite svalare ute.


Jag vill helst gå och lägga mig men sitter uppe och väntar på Elin som skulle ut med kompisar ikväll, de är ju lediga i morgon från skolan.


För er som inte läst min dagbok innan så är Keno en Norsk Buhund, Clara och Anja också. Rosa är en Tysk Mittelspitz och Zelda är en Finsk Lapphund.

Zelda kom till oss som ettåring och har bott hos oss ca två veckor.



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards